Hvor er badminton på vej hen?

Badminton er noget af en trendsættene aktivitet. Vi i Danmark altid har haft stolte traditioner i. DK er kåret til en del verdens mestre, europamestre og OL mestre i sporten. Især for år siden besad DK en tendens til at kontrollere badmintonsporten lige som østen. De forrige sæsoner er mange lande fra EU trænet sig til at komme inden for rækkevide af DK’s niveau derved kan Danmarks position som leder i EU måske fjernes inden for en overskuelig årrække.

Badminton har ulykkeligvis, som mange andre bevægelsesaktiviteter i DK stagnerende medlemspuljer, der indsnævre antallet af spillere til elitearbejde samt til sidst medaljetagere ved de højest profilerede turneringer. Afledt af dette må badmintonklubberne agere på anden vis så de kan fremme højere talent i den reducerede pulje af talenter der er til rådighed. En specifik del som der er meget fokus på for tiden er restitution, hvilket kan forklares som egenskaben til at opbygge kroppen efter kamp. Hoveddelen af atleter på topplan kan ikke holde til at spille oftere i forhold til hvordan det ser ud i øjeblikket, netop derfor arbejder spillerne at bringe restitutions-tiden længer ned og ved hjælp af dette gøre talenterne klar før til næste kamp.

Den vigtigste ”påvirker” som har enorm vigtighed hos alle badmintonatleter vil altid være badminton-udstyr. Samtlige badminton-spiller behøver en badmintonketcher som opfylder samtlige af de regler der stilles fra BWF, samt nogle badminton-sko. Badminton udstyr vil altid det sportsremedier hvor der sker højest nytænkning på området. For eksempel har Japanske Yonex for nyligt udvidet verdensrekorden for hurtigeste skud med 493 kilometer i timen, som gør badminton som den uden sammenligning mest fartgale beskæftigelse i universet.

Badminton-sko er måske det højest nødvendige til en moderne badmintonatleter. Hvis badmintonsko desværre ikke støtter og stabilisere, og stødabsorbere, vil badminton-spilleren ikke kunne bevæge sig hurtigt og kontinuerligt på badminton-banen og har ikke nok overskud og tid til at lave det ultimative medalje vindene skud. De inovationer som definere badminton-skoen unik i forhold til andre sko er primært den let bøjelige spids, da badminton spilles i tempofyldte retningsskift frem og tilbage vil det altid være et must at have den højest mulige greb i underlaget netop på det grundlag bør de altid være let fleksible i spidsen. Absorbering af stød har altid været meget vigtig, fordi nutidens badminton-spillere hopper meget for at komme så hurtigt som muligt hen til fjerbolde. Og sidst men ikke mindst stabilitet og støtte, pga de mange opbremsninger netop derfor er det stærkt nødvendigt med stabilitet til kroppen så det er muligt at undvige vrid og mistet kraft når der skiftes retning. Er man uden rigtige gode badmintonsko er der ingen badmintonudøvere der ender på toppen. En spiller der gik meget op i badmintonsko var fx Morten Frost. Læs mere omkring badminton på: denne side eller på http://sport-net.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *