Massage er godt for mange ting

Jeg overvejer at starte som massør og som altid må man gøre lidt hjemmearbejde. Det koster penge at starte på en massørskole , og da jeg bor i Århus vil jeg gerne ind på BodyWorks Academy .

Her er en liste over de forskellige massageformer:

Effleurage

Effleurage udføres altid med olie og udføres ved, at man lægger hele hånden/hænderne på det område, som skal behandles, så hånden formes blødt efter muskelkonturen. Effleurage udføres med rolige bevægelser med et tryk tilpasset den enkelte muskel og efter hvor dybt man vil arbejde i muskulaturen.

Petrissage

Petrissage kan udføres med eller uden/lidt olie. Hænderne anbringes således at man har muskelmassen mellem hænderne, som er forskudt ca. 1 hånds bredde. Den ene hånd løfter og skubber mens den anden hånd løfter og trækker, således at man både løfter og vrider musklen i én bevægelse. Grebet udføres på tværs af muskelfibrene i et roligt tempo.

Dybe strøg

Dybe strøg udføres med uden/lidt olie, primært som et to hånds greb hvor den nederste hånds tommelfinger fungerer som den sensitive, hvor man med den anden hånds håndflade påfører tommelfingeren et tryk. Behandlingen med denne teknik benyttes til at gå dybt ned i muskelvævet. Behandlingen udføres primært i fiberretningen men kan også anvendes på tværs af muskelfibrene.

Tværmassage

Tværmassage udføres med uden/lidt olie og udføres på tværs af muskelfibrene som et to håndsgreb – lidt ligesom som petrissage men uden løft og mere med fingrerne og dybere i muskulaturen over et mindre område.

Hakning

Hakning udføres ved at holde hænderne lige som ved håndkantslag med let spredte fingre. Teknikken udføres ved rytmisk og i højt tempo, at ”slå” på musklen med fingrene (lillefingeren nederst).

Formålet med hakning er at, opnå en generel afslapning og generelt velvære. Derfor skal bevægelserne være rytmiske og monotone.

Teknikken anvendes ofte som afslutning på massagen.

Tapotement

Tapotement udføres med hul hånd og fingrene samlet. Teknikken udføres ved rytmisk og i højt tempo, at ”slå” med hul hånd. Lyden må ikke være en ”klaske” lyd, men skal lyde ”hul”.

Formålet med tapotement er at, opnå en generel afslapning og generelt velvære. Derfor skal bevægelserne være rytmiske og monotone.

Teknikken anvendes ofte som afslutning på massagen.

Jeg håber jeg kan fortælle meget mere om massagetekniker når jeg starter på skolen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *