Efterisolering af huse

Er du i tvivl om dit hulmur er isoleret kan du kontrollere det på flere måder.

  • Se efter om der tidligere har været udtaget mursten, det kan ses på der er en lille farveforskel i fugen
  • Se om der er lavet små huller ved fugerne hvor der har været blæst hulmursisolering ind.

Hvis der er lidt isolering i forvejen i hulmuren, men ikke noget der virker optimalt kan det være en mulighed at få det efterisoleret. Det kræver en fagmand, at få vurderet hvordan opgaven skal gribes an, da der kan være stor forskel på hvilket materiale der har været brugt til at isolere hulmuren og hvordan isoleringen har det. En af de store fordele ved eks. flamingo med grafit er det fordeler sig i hullerne imellem nuværende isolering. Da man blæser små stykker ind på 1-5mm vil det udfylde evt. huller der er opstået igennem tiden. Dog kan der som sagt være stor forskel på hvad der har været isoleret med før og hvordan man skal gribe opgaven an, så det vil altid være en faglig vurdering der skal tages når vores isolatør er ude og vurdere opgaven.

Nogle oplever problemer med mus, der kravler rundt i hulmuren og ødelægger tidligere isolering som eks rockwool. Her vil en efterisolering ved hjælp af flamingo med granulat også modvirke dette problem, da mus og andre dyr ikke kan leve i flamingoen og vil derfor søge andre steder hen.

Det er vigtigt få en professionel isolatør til at udføre hulmursisoleringen, når der er eksisterende isolation i forvejen. Man kan uden faglig viden lave mere skade end gavn og derved opnå dårligere indeklima og energibesparelser.

Der bores et lille hul i fugen og fører et endoskop ind for at måle hulmuren og konstatere om der er en form for hulmursisolering i forvejen. På denne måde sikre vi at det altid bliver udført fagligt korrekt og med størst mulige gevinst. Derved opnår du en hurtigere gevinst af din investering.

Læs mere på http://hulmursexperten.dk/hulmursisolering/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *